Rybářský rozcestník

Steak ze sumce

K přípravě rybích steaků ze sumce je nejlepší maso za hlavou sumce, nemá kosti a není ani tak tučné, jako jiné části.

2 náročnost
15 minut
+ 1 hodina odležení masa  
Steak ze sumce
  • 1 kg masa ze sumce
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžička nejlépe čerstvě pomletého nebo podrceného čtyřbarevného pepře
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • citronová šťáva
  • olej na smažení
  • petrželka na ozdobu
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce naporcujeme na steaky, pokapeme citronovou šťávu, vetřeme utřený česnek, osolíme a posypeme červenou paprikou, necháme 1 hodinu odležet.
    2. Na dobře rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, pěkně z obou stran, stačí 2-3 minuty z každé strany, záleží na tom, jak jsou steaky vysoké.
    3. Hotové steaky nakonec okořeníme mletým čtyřbarevným pepřem a ozdobíme petrželkou.
    4. Podáváme například s vařenými brambory omaštěnými máslem.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím