2 náročnost
15 minut
+ 1 hodina odležení masa

Steak ze sumce
1 kg masa ze sumce
4 ks stroužky česneku
1 lžička nejlépe čerstvě pomletého nebo podrceného čtyřbarevného pepře
1 lžička červené sladké papriky
citronová šťáva
olej na smažení
petrželka na ozdobu
sůl
Příprava
- Maso ze sumce naporcujeme na steaky, pokapeme citronovou šťávu, vetřeme utřený česnek, osolíme a posypeme červenou paprikou, necháme 1 hodinu odležet.
- Na dobře rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, pěkně z obou stran, stačí 2-3 minuty z každé strany, záleží na tom, jak jsou steaky vysoké.
- Hotové steaky nakonec okořeníme mletým čtyřbarevným pepřem a ozdobíme petrželkou.
- Podáváme například s vařenými brambory omaštěnými máslem.