Rybářský rozcestník

Grilované krevety III.

Na špejlích napíchané marinované krevety, grilované na venkovním roštu grilu, potírané marinádou, hotové servírované například s opečenou česnekovou bagetou a zeleninovým salátem. Tahle chuťovka milovníky mořských plodů rozhodně nezklame …

1 náročnost
25 minut
+ doba marinování  
Grilované krevety III.
  • 500 g krevet
  • máslo + bylinky
  • pepř
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1 dcl olivového oleje
  • 1 hrst nasekaných bylinek např. petrželka, rozmarýn, tymián ...
  • citronová šťáva 1/2 ks citrónu, nebo podle chuti
  • Ostatní:
  • špejle
  • Příprava

    1. Omyté krevety naložíme na 1 hodinu do marinády, kterou připravíme z rozšlehaného olivového oleje spolu s nasekaným česnekem, citronovou šťávou a bylinkami, osolíme je a opepříme
    2. Krevety napichujeme na špejle po 5-6 kusech a grilujeme z obou stran, během grilování potíráme marinádou
    3. Hotové špízy z krevetami přendáme na talíře, pro zjemnění chuti máslo utřeme s bylinkami, přidáme na krevety a podáváme například s opečenou česnekovou bagetou a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….