Rybářský rozcestník

Vývar ze zeleniny (k vaření ryb)

Tento základní vývar používáme k vaření sladkovodních i mořských ryb.

1 náročnost
40 minut
  • Na 2 kg ryb:
  • 2 l vody
  • 1/16 l octa
  • 250 g nakrájené zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 50 g nakrájené cibule
  • 10 ks zrnek pepře
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • trochu tymiánu
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce nebo většího kastrolu dáme vodu, ocet, sůl, přidáme na nudličky nebo na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli a koření a vše vaříme 25 až 30 minut (koření dáme do plátěného hadříku a motouzem převážeme, a to proto, abychom je mohli z vývaru snadno vyjmout)
    2. Do takto zhotoveného vývaru teprve vložíme připravenou rybu a uvaříme.

    V tomto množství vývaru uvaříme 1,5 až 2 kg ryb. Scezený vývar z uvařených ryb nám poslouží k přípravě rybí polévky, rybí omáčky nebo rybího rosolu. Zeleninu z vývaru na másle krátce podušenou podáváme jako teplou přílohu, vychladlou a promíchanou s majonézou jako studenou přílohu k rybám.

    Doporučení

    Tento vývar dodá vařeným rybám jemnou příchuť zeleniny, potlačí však do jisté míry vlastní osobitou chuť ryb.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.