Rybářský rozcestník

Kapr vařený

Základní recept na vařeného kapra.

1 náročnost
40 minut
  • 1,25 kg kapra
  • 10 ks zrnek celého pepře
  • 4 ks hřebíčků
  • 2 ks karotky
  • 1 ks pórku
  • 1 ks kolníku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks celeru
  • smíšené bylinky
  • sůl
  • Příprava

    1. Nakrájenou zeleninu a ostatní přísady odstavíme s dostatečným množstvím vody na plotnu a do rozehřáté vody vložíme očištěného a šupin zbaveného kapra
    2. Uvedeme prudce do varu a vaříme do změknutí ale nenecháme převařit
    3. Uvařenou rybu vyjmeme z vody, necháme okapat, vložíme na horkou mísu a podáváme s libovolnou omáčkou.

    Doporučení

    V tomto případě doporučujeme omáčku koprovou viz. recept: Koprová omáčka.

    Poznámka

    Kolník – tuřín – druh tykve používaná v teplé kuchyni, vyhloubený nebo s různými masovými náplněmi či prolisovaný, na másle dušený apod.

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím