Rybářský rozcestník

Vyuzené, zavařené kousky ryb

Nejprve do slané, česnekové pasty naložené části ryb, vyuzené v celku, pak rozebrané – natrhané na kousky, naložené do oleje s kořením, skleničky nakonec sterilované.

2 náročnost
360 minut
+ doba naložení a odležení  
  • 1 kg i více filet či podkov ryb
  • 1 palice česneku
  • drcený kmín
  • sůl dle potřeby
  • rostlinný (olivový) olej
  • menší zavařovací sklenice s víčky
  • Příprava

    1. Vykuchané, očištěné, větší ryby naporcované, menší můžeme nechat v celku, omyté necháme důkladně okapat.
    2. Připravené ryby naložíme do česnekové pasty připravené utřením stroužků česneku se solí. Ještě je mírně posypeme drceným kmínem, ve vhodné nádobě je necháme naložené v chladnu 24 hodin.
    3. Naložené rybí maso otřeme od česneku, pověsíme do udírny nebo položíme na rošty v udírně, udíme při teplotě 70 °C 4-5 hodin.
    4. Ryby obereme z kostí, můžeme je natrhat, natrhané kousky vyskládáme do vhodných zavařovacích skleniček, zalijeme olejem, důkladně uzavřeme.
    5. Sterilujeme těsně pod bodem varu cca 1 hodinu. Pak necháme sklenice důkladně vychladnout.
    6. Skladujeme v chladnu, po 14 dnech můžeme konzumovat.

    Doporučení

    Olej můžeme ještě vytunit! Stačí ho zahřát na 10 minut na 60 °C, vložit do něj bobkový list a několik kuliček pepře a nového koření, pak ho použít, až úplně vychladne.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím