Rybářský rozcestník

Kapr se smetanou a bílým vínem

Opečené porce kapra, polité smetanou, vínem a dalšími ingrediencemi, v troubě zapečené.

2 náročnost
40 minut
+ 30 minut odležení  
  • 4 ks větších porcí kapra
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička kečupu
  • několik kapek worchesterové omáčky
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet
    2. Pak porce kapra po obou stranách opečeme na rozehřátém másle a dáme do pekáčku
    3. Smetanu smícháme s hladkou moukou a bílým vínem, přidáme kečup, worchesterskou omáčku, sůl, promícháme a vlijeme na porce kapra
    4. Dáme do vyhřáté trouby a při 180 °C necháme několik minut zapékat.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.