2 náročnost
30 minut
+ doba rozležení 7 dní!
300 g mlíčí
150 g jiker
2 ks 2 cibule (1 červená)
4 ks kuličky nového koření
1 ks bobkový list
1 ks feferonka
1 lžíce octa
citronová šťáva
mletý pepř
pažitka
voda
olej
sůl
Příprava
- Jikry a mlíčí, každé zvlášť, uvaříme v silně osolené vodě s 1 lžící citronové šťávy, scedíme a necháme vychladnout.
- Jikry vyndáme z blanky, rozmělníme vidličkou, mlíčí nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a spaříme vřící vodou, vše v míse promícháme.
- Přidáme olej, ocet, černý pepř. Směsí naplníme skleničku, vložíme 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, zalijeme olejem, aby směs byla ponořená v oleji. Uložíme do lednice a necháme 7 dnů rozležet.
- Při podávání odstraníme koření, rozprostřeme na talířek, posypeme nakrájeno feferonkou a pažitkou.
Doporučení
Podáváme s čerstvým pečivem, zapíjíme nejlépe vychlazeným pivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek