Rybářský rozcestník

Vodňanský štědrovečerní bujón

Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.

1 náročnost
35 minut
  • 1 kg kapřích hlav, kostí a vnitřností
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 30 g cibule
  • 4 ks žloutky
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostičky, nasucho osmahneme
    2. Zalijeme vodou, přidáme kapří hlavy, kosti, vnitřnosti, cibuli, česnek a vaříme 20 minut
    3. Vývar procedíme přes cedník nebo pláténko, osolíme a do horkého rozkvedláme syrové žloutky
    4. Polévku již nevaříme, dochutíme a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!