Rybářský rozcestník

Vodňanský štědrovečerní bujón

Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.

1 náročnost
35 minut
  • 1 kg kapřích hlav, kostí a vnitřností
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 30 g cibule
  • 4 ks žloutky
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostičky, nasucho osmahneme
    2. Zalijeme vodou, přidáme kapří hlavy, kosti, vnitřnosti, cibuli, česnek a vaříme 20 minut
    3. Vývar procedíme přes cedník nebo pláténko, osolíme a do horkého rozkvedláme syrové žloutky
    4. Polévku již nevaříme, dochutíme a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím