Rybářský rozcestník

Vodňanský štědrovečerní bujón

Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.

1 náročnost
35 minut
  • 1 kg kapřích hlav, kostí a vnitřností
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 30 g cibule
  • 4 ks žloutky
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1/2 lžičky koriandrových semínek
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostičky, nasucho osmahneme
    2. Zalijeme vodou, přidáme kapří hlavy, kosti, vnitřnosti, cibuli, česnek a vaříme 20 minut
    3. Vývar procedíme přes cedník nebo pláténko, osolíme a do horkého rozkvedláme syrové žloutky
    4. Polévku již nevaříme, dochutíme a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?