Obří marinované krevety grilované na venkovním roštu grilu.
Příprava marinády:
1. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nasekáme na jemno
2. K papričkám přilijeme olivový olej, limetkovou šťávu a přidáme jemně nastrouhaný zázvor
3. Vše dobře promícháme a nakonec marinádu osolíme
Příprava krevet:
1. Krevety omyjeme a necháme okapat, pak je naložíme do marinády a to celé neoloupané, necháme minimálně hodinu marinovat
2. Na rozpáleném grilu krevety opékáme několik minut z obou stran, dokud nezrůžoví. Během grilování je potíráme marinádou.
Krevety před úpravou neloupeme, krunýř chrání jemné maso před vysušením. Při loupání upečených krevet nezapomeňte odstraňit tenké černé střívko!
Jako přílohu servírujeme bílé pečivo a hlavně různé dipy nebo studené omáčky.