Rybářský rozcestník

Grilované krevety

Obří marinované krevety grilované na venkovním roštu grilu.

1 náročnost
20 minut
+ doba marinování  
Grilované krevety
  • 20 ks obřích krevet
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 ks jemně nastrouhaného zázvoru (1 cm)
  • šťáva z 1 ks limetky
  • sůl
  • Příprava

    Příprava marinády:
    1. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nasekáme na jemno
    2. K papričkám přilijeme olivový olej, limetkovou šťávu a přidáme jemně nastrouhaný zázvor
    3. Vše dobře promícháme a nakonec marinádu osolíme

    Příprava krevet:
    1. Krevety omyjeme a necháme okapat, pak je naložíme do marinády a to celé neoloupané, necháme minimálně hodinu marinovat
    2. Na rozpáleném grilu krevety opékáme několik minut z obou stran, dokud nezrůžoví. Během grilování je potíráme marinádou.

    Doporučení

    Krevety před úpravou neloupeme, krunýř chrání jemné maso před vysušením. Při loupání upečených krevet nezapomeňte odstraňit tenké černé střívko!

    Poznámka

    Jako přílohu servírujeme bílé pečivo a hlavně různé dipy nebo studené omáčky.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….