Rybářský rozcestník

Rybářská polévka

Polévka ze pstruhů uvařených spolu se zeleninou. Recept z Albánie.

2 náročnost
60 minut
Rybářská polévka
  • 1 kg pstruhů
  • 5 ks mrkví
  • 4-5 ks brambor
  • 3 ks cibule
  • 3 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 snítka tymiánu
  • 1,5 l vody
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku
    2. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme oškrábané, na kostičky nakrájené brambory a mrkev, na plátky nebo měsíčky pokrájená rajčata
    3. Zeleninu zalijeme vodou, až začne polévka vařit, přidáme očištěné pstruhy a polévku dochutíme solí a pepřem
    4. Uvařené ryby vytáhneme, vykostíme a nakrájíme na větší kusy, uvařenou zeleninu pomeleme
    5. Kousky ryb a pomletou zeleninu potom vrátíme zpět do hrnce a polévku ještě malou chvíli povaříme.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím