Rybářský rozcestník

Rybářská polévka

Polévka ze pstruhů uvařených spolu se zeleninou. Recept z Albánie.

2 náročnost
60 minut
Rybářská polévka
  • 1 kg pstruhů
  • 5 ks mrkví
  • 4-5 ks brambor
  • 3 ks cibule
  • 3 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 snítka tymiánu
  • 1,5 l vody
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku
    2. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme oškrábané, na kostičky nakrájené brambory a mrkev, na plátky nebo měsíčky pokrájená rajčata
    3. Zeleninu zalijeme vodou, až začne polévka vařit, přidáme očištěné pstruhy a polévku dochutíme solí a pepřem
    4. Uvařené ryby vytáhneme, vykostíme a nakrájíme na větší kusy, uvařenou zeleninu pomeleme
    5. Kousky ryb a pomletou zeleninu potom vrátíme zpět do hrnce a polévku ještě malou chvíli povaříme.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím