Rybářský rozcestník

Rybářská polévka

Polévka ze pstruhů uvařených spolu se zeleninou. Recept z Albánie.

2 náročnost
60 minut
Rybářská polévka
  • 1 kg pstruhů
  • 5 ks mrkví
  • 4-5 ks brambor
  • 3 ks cibule
  • 3 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 snítka tymiánu
  • 1,5 l vody
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku
    2. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme oškrábané, na kostičky nakrájené brambory a mrkev, na plátky nebo měsíčky pokrájená rajčata
    3. Zeleninu zalijeme vodou, až začne polévka vařit, přidáme očištěné pstruhy a polévku dochutíme solí a pepřem
    4. Uvařené ryby vytáhneme, vykostíme a nakrájíme na větší kusy, uvařenou zeleninu pomeleme
    5. Kousky ryb a pomletou zeleninu potom vrátíme zpět do hrnce a polévku ještě malou chvíli povaříme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?