Rybářský rozcestník

Krevety na jehle s polevou

Ve formě špízu ugrilované krevety, potírané polevou připravenou z hnědého cukru, třtinového rumu, másla, hořčice, bílého octa a koření.

2 náročnost
30 minut
Krevety na jehle s polevou
  • Rozpis tak na 5 porcí:
  • 25 ks krevetích ocásků
  • 50 g másla
  • 10 g hořčice
  • 5 g hnědého cukru
  • 5 g bílého octa
  • 2,5 g mletého hřebíčku
  • 2,5 g mleté skořice
  • 0,25 dl třtinového rumu
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • Příprava

    1. Krevety nejprve opláchneme pod tekoucí studenou vodou, odstraníme střívka, necháme je důkladně okapat
    2. Takto připravení krevety opatrně napícháme na grilovací jehly
    3. Do hrnce dáme hnědý cukr, máslo, hořčici, přilijeme rum a ocet
    4. Dále přidáme koření a sůl, vše promícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme mírným varem 3-5 minut, až tekutina zhoustne a získá sirupovitou konzistenci
    5. Připravenou polevu ještě dochutíme solí a pepřem
    6. Rozpálený rošt grilu potřeme olejem nebo kouskem slaniny, krevetové špízy položíme na gril a grilujeme, až budou hotové (pozor, ať je nevysušíte), během grilování krevety bohatě potíráme polevou.

    Doporučení

    Zbylou polevu můžete využít jako omáčku k připraveným krevetovým špízům.

    Nejčtenější články

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím