Rybářský rozcestník

Nakládaná játra na sumce

Hovězí játra (z vepřových to nejde!) máčená nejprve ve slaném láku pak naložená do nálevu z rychlosoli, glycerolu, kyseliny mravenčí, sušené krve, rybí moučky a belechanu pasty. Skvělá nástraha na sumce.

2 náročnost
30 minut
+ doba naložení  
jatra-marinovana1jatra-marinovana3jatra-ruka-tomas-leto-sumci2jatra-tomas-leto-hacekjatra-tomas-pod-stromem-leto
  • Na solný lák:
  • 5 l vody
  • 1 kg Klasické soli
  • Na nálev:
  • 3-4 dcl krmného glycerolu
  • 0,1-1,5 dcl konzervantu krmiva Hulín (lze nahradit roztokem 1 dcl kyseliny mravenčí v 5 l glycerolu)
  • 1 vrchovatá lžíce rychlosoli
  • 1 hrnek sušené rybí moučky
  • 1 hrnek sušené rybí krve
  • 1/2 tuby belachanu pasty
  • 1 balení potravinářské červené barvivo
  • Příprava

    1. Připravíme se hodně silný solný lák, na 5 l vody dáme 1 kg klasické soli
    2. Hovězí játra nakrájíme na silnější proužky, naložíme je na 24 hodin do slaného nálevu (ne, déle!)
    3. Smícháme spolu krmný glycerol s rychlosolí (rychlosoli dáme jen špetku), konzervantem na krmiva Hulín (nebo do kyseliny mravenčí smíchané s glycerolem, což je také dobrý konzervant), sušenou krev, sušenou rybí moučkou a belachanu pasty, směs ještě dobarvíme červeným barvivem
    4. Játra vložíme do připraveného nálevu, necháme několik dní, ale i týdnů či měsíců na studeném a temném místě.

    Doporučení

    Při manipulaci s takto naloženými játry rozhodně používejte gumové rukavice!

    Poznámka

    Používejte tuto nástrahu jen na těch revírech, kde není používání vnitřností na chytání ryb zakázáno!

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím