Rybářský rozcestník

Štika se smetanovým křenem

Vařená štika dle maďarského receptu.

2 náročnost
30 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce štiky
  • 60 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Na smetanový křen:
  • 4 dl kysané smetany
  • 3 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 30 g másla
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce štiky dáme do malého množství vařící osolené, okyselené vody, přidáme zeleninu pokrájenou na plátky
    2. Vaříme do měkka (asi 12-14 minut)
    3. Uvařené porce štiky přendáme na talíře, přelijeme smetanovým křenem a podáváme.

    Příprava smetanového křenu:
    1. Jemně nastrouhaný křen posypeme hladkou moukou, osolíme
    2. Zalijeme kysanou smetanou, jedním decilitrem vývaru ze štiky, přidáme máslo, rozmícháme a za stálého míchání povaříme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?