Rybářský rozcestník

Lín na sardelové pastě a másle

Líni potření marinádou z nasekané cibule a sardelové pasty, posypaní kmínem a solí, pokladení kolečky citronu a kousky másla, upečení v troubě doměkka.

2 náročnost
40 minut
Lín na sardelové pastě a másle
  • 1 kg lína (2-3 kusy)
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce sardelové pasty
  • strouhanka
  • máslo
  • citron
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli nastrouháme a promícháme s lžící sardelové pasty
    2. Očištěné a vykuchané ryby potřeme na povrchu i uvnitř směsí z cibule a sardelové pasty, okmínujeme, opepříme, případně osolíme, ale sardelová pasta je slaná dost
    3. Ryby poklademe kousky másla a kolečky citronu a dáme péct na 15-20 minut podle velikosti do vyhřáté trouby na 200 °C
    4. Pečené ryby přendáme na talíř, omáčku, která se vypekla zahustíme lžící strouhanky, pak s ní přelijeme ryby na talíři a podáváme například s vařeným bramborem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!