Rybářský rozcestník

Vinaigrette z bílé ryby

Salát z kousků uvařeného kapra a zeleniny s majonézou.

1 náročnost
50 minut
  • 800 g kapra, lína, karase ...
  • 100 g celeru
  • 80 g majonézy
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 20 g hořčice
  • 10 g cukru
  • 2 ks brambor
  • 1 ks malé salátové okurky
  • 1 ks jablka
  • čerstvý nebo sterilovaný kopr
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninu očistíme, uvaříme vcelku a vychladlou nakrájíme na velké kostky
    2. Omyté jablko a okurku nakrájíme na kostičky
    3. Rybu opereme, vykucháme a maso odřízneme od páteře a zvolna uvaříme ve vývaru ze zeleniny
    4. Měkké maso opatrně vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky
    5. Vše smícháme, přidáme polovinu majonézy, hořčici, sůl, opepříme, podle chuti ocukrujeme a vmícháme kopr
    6. Salát dáme na mísu, polijeme zbylou majonézou a ozdobíme zeleninou.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím