Rybářský rozcestník

Vinaigrette z bílé ryby

Salát z kousků uvařeného kapra a zeleniny s majonézou.

1 náročnost
50 minut
  • 800 g kapra, lína, karase ...
  • 100 g celeru
  • 80 g majonézy
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 20 g hořčice
  • 10 g cukru
  • 2 ks brambor
  • 1 ks malé salátové okurky
  • 1 ks jablka
  • čerstvý nebo sterilovaný kopr
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninu očistíme, uvaříme vcelku a vychladlou nakrájíme na velké kostky
    2. Omyté jablko a okurku nakrájíme na kostičky
    3. Rybu opereme, vykucháme a maso odřízneme od páteře a zvolna uvaříme ve vývaru ze zeleniny
    4. Měkké maso opatrně vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky
    5. Vše smícháme, přidáme polovinu majonézy, hořčici, sůl, opepříme, podle chuti ocukrujeme a vmícháme kopr
    6. Salát dáme na mísu, polijeme zbylou majonézou a ozdobíme zeleninou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?