Rybářský rozcestník

Vídeňská rybí polévka

Tuto polévku můžeme připravit jak z vykostěných filetů sladkovodních tak i mořských ryb. My jsem použili v tomto případě filátka z kapra. Polévka má pikantní chuť, zajímavá je hlavně chuťová kombinace rybího masa povařeného v hovězím vývaru.

2 náročnost
45 minut
Vídeňská rybí polévka
  • 500 g filetů z ryby sladkovodní, ale i mořské (například z kapra)
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 1 ks kousek feferonky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks kus pórku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce červené papriky
  • petrželka na ozdobu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Na rozpáleném másle osmahneme cibuli, zasypeme ji moukou, umícháme jíšku, tu pak zalijeme vývarem
    2. Do polévky přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, feferonku, červenou papriku, bobkový list, osolíme ji a povaříme až zelenina změkne
    3. V této fázi do polévky přidáme kousky rybího masa, vše povaříme ještě 2-3 minuty, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou, pak podáváme.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím