Rybářský rozcestník

Vídeňská rybí polévka

Tuto polévku můžeme připravit jak z vykostěných filetů sladkovodních tak i mořských ryb. My jsem použili v tomto případě filátka z kapra. Polévka má pikantní chuť, zajímavá je hlavně chuťová kombinace rybího masa povařeného v hovězím vývaru.

2 náročnost
45 minut
Vídeňská rybí polévka
  • 500 g filetů z ryby sladkovodní, ale i mořské (například z kapra)
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 1 ks kousek feferonky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks kus pórku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce červené papriky
  • petrželka na ozdobu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Na rozpáleném másle osmahneme cibuli, zasypeme ji moukou, umícháme jíšku, tu pak zalijeme vývarem
    2. Do polévky přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, feferonku, červenou papriku, bobkový list, osolíme ji a povaříme až zelenina změkne
    3. V této fázi do polévky přidáme kousky rybího masa, vše povaříme ještě 2-3 minuty, ochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou, pak podáváme.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….