Rybářský rozcestník

Rybí polévka z tresky

Nažloutlá polévka jemné vůně a chuti s vložkou rybího masa a zeleniny.

2 náročnost
35 minut
  • 300 g rybího filé z tresky
  • 50 g másla
  • 1,25 l vody
  • 100 ml kysané smetany
  • 3 lžíce oleje
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks cibule
  • 2 ks papriky
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks malého rajského protlaku
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé z tresky vložíme do osolené vody a vaříme do změknutí
    2. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku i mrkev a ještě chvíli restujeme
    3. Přidáme rajský protlak, promícháme, zalijeme vývarem z tresky, zakápneme citrónovou šťávou a zvolna necháme asi 10 minut vařit
    4. V pánvi na másle opečeme osolené kousky rybího filé, nasypeme do polévky a krátce povaříme
    5. Na talíři jednotlivé porce popepříme a doplníme lžící kysané smetany, zdobíme petrželkou

    Doporučení

    Filé z tresky můžeme nahradit lososem, nebo jinou chutnou rybou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!