Rybářský rozcestník

Bílá rybí polévka

Staročeská rybí polévka z jakékoliv bílé ryby, například z cejnů, plotic, perlínů atd., také kořenové zeleniny, pórku, másla, hladké mouky a koření.

2 náročnost
45 minut
Bílá rybí polévka
  • 1 kg bílé ryby (cejna, plotice ...)
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks kus pórku
  • 1 ks mrkve
  • 1,5-2 l vody
  • špetka muškátového květu
  • sušená šalvěj
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané ryby nakrájíme na díly a povaříme ve vodě s kořením a cibulí.
    2. Uvařený vývar scedíme a do misky obereme maso z ryb bez kostí
    3. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, tu pak zalijeme vývarem a povaříme
    4. Do polévky přidáme nakrájenou mrkev, celer, pórek a povaříme, až zelenina změkne
    5. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem, sušenou šalvějí, špetkou muškátového květu
    6. Rybí maso vložíme do talířů, zalijeme teplou polévkou a ozdobíme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…