Rybářský rozcestník

Bílá rybí polévka

Staročeská rybí polévka z jakékoliv bílé ryby, například z cejnů, plotic, perlínů atd., také kořenové zeleniny, pórku, másla, hladké mouky a koření.

2 náročnost
45 minut
Bílá rybí polévka
  • 1 kg bílé ryby (cejna, plotice ...)
  • 50 g hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks kus pórku
  • 1 ks mrkve
  • 1,5-2 l vody
  • špetka muškátového květu
  • sušená šalvěj
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané ryby nakrájíme na díly a povaříme ve vodě s kořením a cibulí.
    2. Uvařený vývar scedíme a do misky obereme maso z ryb bez kostí
    3. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku, tu pak zalijeme vývarem a povaříme
    4. Do polévky přidáme nakrájenou mrkev, celer, pórek a povaříme, až zelenina změkne
    5. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem, sušenou šalvějí, špetkou muškátového květu
    6. Rybí maso vložíme do talířů, zalijeme teplou polévkou a ozdobíme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím