Rybářský rozcestník

Uzený pstruh

Recept z jižního Tyrolska na úpravu pstruhů uzením.

3 náročnost
40 minut
+ 24 hodin naložení v nálevu  
  • libovolný počet pstruhů duhových nebo potočních
  • kuličky černého pepře
  • jalovec
  • voda
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruzi potoční nebo duhoví se naloží na 24 hodin do slabého nálevu ze soli, pepře, jalovce a kopru
    2. Udí se horkým kouřem při teplotě od 150 do 180 °C asi 15–20 minut.

    Doporučení

    Jako příloha je vhodný křen se smetanou, toast s máslem a hlávkový salát.

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.