Rybářský rozcestník

Platýs (halibut) vyuzený

Nasolený platýs uzený horkým vzduchem.

3 náročnost
40 minut
+ 10 hodin naložení v soli  
  • libovolné množství platýse (halibuta)
  • koření na ryby
  • sůl
  • Příprava

    1. Omyté rybí filety nasolíme, okořeníme a zatížené je necháme nejméně 10 hodin odležet (na 100 g ryby použijeme 5 g soli a přidáme koření na ryby)
    2. Plátky silné asi dva palce udíme zahorka
    3. V menší udírně udržujeme teplotu 150–180 °C a udíme asi 25 minut.

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.