Rybářský rozcestník

Platýs (halibut) vyuzený

Nasolený platýs uzený horkým vzduchem.

3 náročnost
40 minut
+ 10 hodin naložení v soli  
  • libovolné množství platýse (halibuta)
  • koření na ryby
  • sůl
  • Příprava

    1. Omyté rybí filety nasolíme, okořeníme a zatížené je necháme nejméně 10 hodin odležet (na 100 g ryby použijeme 5 g soli a přidáme koření na ryby)
    2. Plátky silné asi dva palce udíme zahorka
    3. V menší udírně udržujeme teplotu 150–180 °C a udíme asi 25 minut.

    Poznámka

    Více o uzení ryb najdete v naší škole vaření: Udíme ryby.

    Nejčtenější články

    Rybářský rozcestník.cz vyhlašuje soutěž o 20 vstupenek na FOR FISHING 2024!

    15 ročník mezinárodního rybářského veletrhu FOR FISHING je za rohem. Koná se v termínu od 22. do 25. února 2024. Jsme rádi, že i letos se Rybářský rozcestník.cz stal mediálním partnerem této největší tuzemské akce pro rybáře konané kde jinde, než v areálu PVA v Praze v Letňanech. U příležitosti tohoto rybářského svátku vyhlašujeme soutěž o vstupenky na FOR FISHING 2024. Soutěž se bude konat na našich stránkách na Facebooku a to od 7.2. od 18:00 do 16.2.2024 do 18:00! Bližší podmínky soutěže se dozvíte po otevření tohoto článku.

    Veletrh FOR FISHING uvítá první návštěvníky už ve čtvrtek 22. února 2024

    Svátek všech rybářů a rybářek se nezadržitelně blíží, vystavovatelé už pomalu balí žhavé novinky, které na veletrhu představí, rybářské osobnosti dokončují přípravu svých přednášek, obří akvárko už je připraveno na výstavišti. Na co se můžete na veletrhu těšit a co byste si neměli nechat ujít?

    FOR FISHING 2024 – den druhý

    Pokud se včera občas nedalo nějakou tou uličkou protáhnout, dnes to není o nic lepší! Letos je rybářský veletrh FOR FISHING opravdu hojně navštěvovaný. Mě se ho podařilo celý prolétnout za dva dny a přiznám se, že šlo o pěkný kvapík. Občas jsem se na nějakém stánku zasekl, protože novinek je tu letos opravdu hodně. Dnes vám představím dalších pár firem a výrobků, které by některé z vás mohli na letošním FOR FISHINGu zaujmout.