Rybářský rozcestník

Ministerské řízky z tresky a štiky

Smažené řízky připravené z umletého masa z tresky a štiky.

2 náročnost
45 minut
  • 750 g štiky
  • 500 g vykuchané tresky bez hlavy a kůže
  • 100 g brambor
  • 100 g tuku na smažení
  • 50 g strouhané housky
  • 50 g cibule
  • 30 g tuku
  • 1 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • mléko na namočení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku očistíme, vykucháme a seřízneme maso bez kůže
    2. Žemli namočenou v mléce, pak ji vymačkáme
    3. Cibuli v tuku lehce zpěníme, pak ji necháme vychladit
    4. Semeleme ryby, brambory a žemli a do hmoty zamícháme vejce, sůl, pepř a cibuli, vypracujeme těsto
    5. Žemli nakrájíme na tenké krajíčky a pak na drobné kostičky a zamícháme je do strouhané housky
    6. Z rybí hmoty uděláme ve strouhané housce smíchané s kostičkami housky oválné placky
    7. Housku dobře přimáčkneme, aby při smažení neopadala
    8. Na rozpáleném tuku smažíme řízky po obou stranách dozlatova.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát a různé zeleninové saláty.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….