Rybářský rozcestník

Haringsla – slanečkový salát

Recept z holandské kuchyně, kde jsou slanečci jako ingredience velmi populární a saláty z nich se připravují na mnoho způsobů.

1 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
Haringsla - slanečkový salát
  • 4 ks slanečkové řezy (matjesy)
  • 2 ks na tvrdo uvařená vejce
  • 2 ks kysané okurky
  • 2 ks jablka
  • 1 ks vařené červené řepy
  • 300 g vařených brambor
  • zakysaná smetana
  • hlávkový salát
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Slanečkové řezy nakrájíme na proužky, uvařené brambory a červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, na kostičky rovněž nakrájíme oloupaná jablka, a kyselé okurky
    2. Všechny nakrájené suroviny promícháme, opepříme, mírně osolíme a necháme chvíli rozležet
    3. Před podávání rozložíme na talíře listy hlávkového salátu, nandáme salát, ten ještě ozdobíme zakysanou smetanou a kolečky vařených vajec.

    Doporučení

    Zakysaná smetana lze nahradit majonézou.

    Poznámka

    Vaření červené řepy: Červenou řepu očistíme, opláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka, vaříme tak 20 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!