Rybářský rozcestník

Haringsla – slanečkový salát

Recept z holandské kuchyně, kde jsou slanečci jako ingredience velmi populární a saláty z nich se připravují na mnoho způsobů.

1 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
Haringsla - slanečkový salát
  • 4 ks slanečkové řezy (matjesy)
  • 2 ks na tvrdo uvařená vejce
  • 2 ks kysané okurky
  • 2 ks jablka
  • 1 ks vařené červené řepy
  • 300 g vařených brambor
  • zakysaná smetana
  • hlávkový salát
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Slanečkové řezy nakrájíme na proužky, uvařené brambory a červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky, na kostičky rovněž nakrájíme oloupaná jablka, a kyselé okurky
    2. Všechny nakrájené suroviny promícháme, opepříme, mírně osolíme a necháme chvíli rozležet
    3. Před podávání rozložíme na talíře listy hlávkového salátu, nandáme salát, ten ještě ozdobíme zakysanou smetanou a kolečky vařených vajec.

    Doporučení

    Zakysaná smetana lze nahradit majonézou.

    Poznámka

    Vaření červené řepy: Červenou řepu očistíme, opláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka, vaříme tak 20 minut.

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.