Rybářský rozcestník

Uzený kapr sterilovaný II.

Obrané maso z vyuzeného kapra zalité olejem a sterilované.

1 náročnost
140 minut
  • uzený kapr
  • zrnka černého pepře
  • zrnka nového koření
  • bobkové listy
  • kvalitní olej
  • cibule
  • zavařovací sklenice s uzávěrem
  • Příprava

    1. Uzeného kapra pečlivě obereme z kostí, čisté maso ukládáme do zavařovacích sklenic po vrstvách asi 3 cm vysokých
    2. Každou vrstvu zalijeme lžící oleje a do každé druhé vrstvy vložíme cca 3 ks zrnka pepře, 2 ks zrnka nového koření, menší bobkový list a plátky nakrájené cibule
    3. Povrch zalijeme olejem, uzavřeme a sterilujeme první den 1 hodinu a druhý den 45 minut vždy při teplotě 100 °C.

    Doporučení

    Obdobným způsobem můžeme připravit uzenou marénu, tolstolobika nebo jiné druhy ryb.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím