Rybářský rozcestník

Uzený kapr sterilovaný II.

Obrané maso z vyuzeného kapra zalité olejem a sterilované.

1 náročnost
140 minut
  • uzený kapr
  • zrnka černého pepře
  • zrnka nového koření
  • bobkové listy
  • kvalitní olej
  • cibule
  • zavařovací sklenice s uzávěrem
  • Příprava

    1. Uzeného kapra pečlivě obereme z kostí, čisté maso ukládáme do zavařovacích sklenic po vrstvách asi 3 cm vysokých
    2. Každou vrstvu zalijeme lžící oleje a do každé druhé vrstvy vložíme cca 3 ks zrnka pepře, 2 ks zrnka nového koření, menší bobkový list a plátky nakrájené cibule
    3. Povrch zalijeme olejem, uzavřeme a sterilujeme první den 1 hodinu a druhý den 45 minut vždy při teplotě 100 °C.

    Doporučení

    Obdobným způsobem můžeme připravit uzenou marénu, tolstolobika nebo jiné druhy ryb.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?