Rybářský rozcestník

Uzený kapr sterilovaný II.

Obrané maso z vyuzeného kapra zalité olejem a sterilované.

1 náročnost
140 minut
  • uzený kapr
  • zrnka černého pepře
  • zrnka nového koření
  • bobkové listy
  • kvalitní olej
  • cibule
  • zavařovací sklenice s uzávěrem
  • Příprava

    1. Uzeného kapra pečlivě obereme z kostí, čisté maso ukládáme do zavařovacích sklenic po vrstvách asi 3 cm vysokých
    2. Každou vrstvu zalijeme lžící oleje a do každé druhé vrstvy vložíme cca 3 ks zrnka pepře, 2 ks zrnka nového koření, menší bobkový list a plátky nakrájené cibule
    3. Povrch zalijeme olejem, uzavřeme a sterilujeme první den 1 hodinu a druhý den 45 minut vždy při teplotě 100 °C.

    Doporučení

    Obdobným způsobem můžeme připravit uzenou marénu, tolstolobika nebo jiné druhy ryb.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím