Rybářský rozcestník

Pirožky s ouklejí

Takto připravené pirožky naplněné rybím masem a upečené v troubě skvěle chutnají jak k vínu, tak k dobře vychlazenému pivu.

2 náročnost
45 minut
  • 250 g rybího masa z ouklejí
  • citronová šťáva
  • zelné listy
  • pepř
  • sůl
  • Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • kypřící prášek
  • voda
  • cukr
  • Příprava

    1. Moku smícháme s máslem, přidáme kypřící prášek a oslazenou vodu, vymícháme tuhé těsto (v 1 dcl vody rozmícháme 1 lžíci cukru), vodu přiléváme postupně, jen část, aby se nám povedlo vypracovat opravdu tuhé těsto
    2. Očištěné a vykuchané ryby pokrájíme na kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme
    3. Ukrojíme vždy kousek těsta, na dlani vytvarujeme placku, na ni položíme kousek ryby, zabalíme tak, aby vznikl podlouhlý pirožek, zpracujeme tak všechno těsto i připravené rybí maso
    4. Na plech rozprostřeme zelné listy, na ně vyskládáme pirožky, svrchu je navlhčíme vodou a dáme péci
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, pirožky podáváme jak teplé, tak i studené.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Method feeder krmítko – tlakové vrstvení krmení

    I když název zní trochu moc technicky a složitě, nejde o nic jiného, než o plnění method feeder krmítka ve dvou krocích, jedním, nebo například i dvěma druhy krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím