Rybářský rozcestník

Pirožky s ouklejí

Takto připravené pirožky naplněné rybím masem a upečené v troubě skvěle chutnají jak k vínu, tak k dobře vychlazenému pivu.

2 náročnost
45 minut
  • 250 g rybího masa z ouklejí
  • citronová šťáva
  • zelné listy
  • pepř
  • sůl
  • Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • kypřící prášek
  • voda
  • cukr
  • Příprava

    1. Moku smícháme s máslem, přidáme kypřící prášek a oslazenou vodu, vymícháme tuhé těsto (v 1 dcl vody rozmícháme 1 lžíci cukru), vodu přiléváme postupně, jen část, aby se nám povedlo vypracovat opravdu tuhé těsto
    2. Očištěné a vykuchané ryby pokrájíme na kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme
    3. Ukrojíme vždy kousek těsta, na dlani vytvarujeme placku, na ni položíme kousek ryby, zabalíme tak, aby vznikl podlouhlý pirožek, zpracujeme tak všechno těsto i připravené rybí maso
    4. Na plech rozprostřeme zelné listy, na ně vyskládáme pirožky, svrchu je navlhčíme vodou a dáme péci
    5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, pirožky podáváme jak teplé, tak i studené.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím