Uvařené rybí maso, vytvarované spolu s dalšími ingrediencemi do tvaru karbanátek, obalené ve strouhance a usmažené dozlatova.
1. Rybu očistíme, rozporcujeme, povaříme, necháme vychladnout, vykostíme a s oloupaným salámem rozemeleme
2. Masovou směs promícháme s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, rozklepnutým vejcem, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou, majoránkou a podle potřeby zahustíme strouhankou
3. Namočenýma rukama ve studené vodě tvoříme menší karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.
Hotové karbanátky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Na karbanátky můžeme použít i jinou rybu.