Rybí polévka z Maďarska. Recept na cca 4 porce.
1. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, podusíme na sádle, sejmeme z plotýnky, vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme hlavy a ocasní ploutve ryb a při velmi mírném varu vaříme 3/4 hodiny
2. Očištěné ryby nakrájíme na porce široké 5 cm, vložíme do misky, prosolíme a necháme v chladu chvíli odležet
3. Vývar z hlav a ploutví přecedíme do hrnce, přidáme porce ryb a šťávu, která z nich vytekla, a vaříme, až rybí maso změkne
4. Polévku nemícháme, hrncem jenom občas zatřeseme
5. Asi 10 minut před koncem varu přidáme rozetřené jikry a mlíčí.
Příloha: Podáváme s chlebem a na misce mletou pálivou papriku nebo drobné pálivé papričky suché nebo čerstvé.
Do polévky také můžeme přidat sladkou zelenou papriku a rajčata.