Rybářský rozcestník

Halaszlé (rybářská polévka)

Rybí polévka z Maďarska. Recept na cca 4 porce.

2 náročnost
65 minut
Halaszlé (rybářská polévka)
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 1 kg ryb (kapr, štika, pstruh, zubáč apod.)
  • 100 g cibule
  • 30 g sádla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1,5 l vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, podusíme na sádle, sejmeme z plotýnky, vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme hlavy a ocasní ploutve ryb a při velmi mírném varu vaříme 3/4 hodiny
    2. Očištěné ryby nakrájíme na porce široké 5 cm, vložíme do misky, prosolíme a necháme v chladu chvíli odležet
    3. Vývar z hlav a ploutví přecedíme do hrnce, přidáme porce ryb a šťávu, která z nich vytekla, a vaříme, až rybí maso změkne
    4. Polévku nemícháme, hrncem jenom občas zatřeseme
    5. Asi 10 minut před koncem varu přidáme rozetřené jikry a mlíčí.

    Doporučení

    Příloha: Podáváme s chlebem a na misce mletou pálivou papriku nebo drobné pálivé papričky suché nebo čerstvé.

    Poznámka

    Do polévky také můžeme přidat sladkou zelenou papriku a rajčata.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím