Rybářský rozcestník

Žabí stehýnka po provensálsku

Teplý předkrm z Francie.

1 náročnost
20 minut
  • 600 g středně velkých žabích stehýnek
  • 120 g másla
  • 7 cl mléka
  • 1/2 lžíce oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička nakrájené pažitky
  • 1 ks stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V mléce rozmícháme mletý pepř, sůl, namočíme v něm žabí stehýnka a pak je obalíme v hladké mouce
    2. Dáme je na část rozehřátého másla a na olej a dusíme je asi 12 minut, až zčervenají
    3. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme petrželkou a pažitkou, opepříme, dáme do nahřáté mísy a přelijeme zbývajícím máslem, na kterém jsme zpěnili rozetřený česnek
    4. Pokrm ozdobíme kolečky citronu a podáváme.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.