Rybářský rozcestník

Mušle s jidášovým uchem

Na pánvi na oleji podušená tělíčka mušlí spolu s houbami a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
30 minut
Mušle s jidášovým uchem
  • 300 g mušlí (jen tělíčka)
  • 150 g jidášového ucha (lze nahradit čínskou černou sušenou houbou)
  • 150 g bílého zelí
  • 2 lžíce ústřičné omáčky
  • 1 lžička storuhaného zázoru
  • 1dcl bílého vína
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks česneku
  • čínské široké nudle
  • voda
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji v pánvi osmahneme krátce česnek, tak aby nezhořkl, přidáme mušle, podlijeme bílým vínem a dusíme
    2. Jidášovo ucho papriku a zelí nakrájíme na proužky a přidáme k mušlím, přiklopíme a dusíme 15 minut, než zelenina a houby změknou
    3. Nastrouháme zázvor, přidáme ke směsi
    4. Čínské široké nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme a smícháme se směsí na pánvičce, dochutíme ústřičnou omáčkou, pepřem, solí a nejlépe ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….