Rybářský rozcestník

Tuňákový salát se zeleninou

Salát s tuňákem, cibulí, vajíčky, jablkem, paprikou, kapií a okurkou, dochucený zálivkou z majonézy.

1 náročnost
20 minut
+ 1 hodina rozležení  
Tuňákový salát se zeleninou
  • Rozpočet pro 4 osoby:
  • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě (v oleji)
  • 100 g majonézy
  • 1/2 lžičky worcesterské omáčky
  • 1/2 lžičky sójové omáčky
  • 3 ks vajíček uvařených natvrdo
  • 3 ks okurky sterilované
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks papriky kapie
  • 1 ks menší mrkve
  • 1 ks jablka
  • 1 ks cibule
  • špetka mletého pepře
  • citrónová šťáva
  • pažitka
  • Příprava

    1. Tuňáka vyjmeme z konzervy, nálev nebo olej slijeme, ale nepoužijeme
    2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
    3. Mrkev oškrábeme, opláchneme, nastrouháme na nudličky a jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme na hrubší nudličky a hned pokapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědlo
    4. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky
    5. Sterilované okurky nakrájíme na tenká kolečka
    6. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na osminky a pažitku nasekáme nadrobno
    7. Vše dáme do mísy a zalijeme majolkou smíchanou se sójovou omáčkou, worcesterskou omáčkou, mletým pepřem a zlehka promícháme
    8. Necháme asi 1 hodinu v chladu rozležet.

    Doporučení

    Můžeme podávat s pečivem a ozdobit olivami a na dílky nakrájenými rajčaty.

    Poznámka

    Kdo nemůže nebo nemá rád, může majonézu vynechat a pokapat salát olivovým olejuem.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Lov sumců na položenou na pelety a boilies

    Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím