Rybářský rozcestník

Pstuh (siven, lipan) na smetaně

Nejlépe na teflonové pánvi na másle opečené ryby, podušené podlité vínem a smetanou.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks vykuchaní pstruzi (siveni, lipani) o váze tak 200 - 300 g
  • 200 ml sladké smetany
  • 100 ml bílého vína
  • 40 g másla
  • muškátový oříšek
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené pstruhy (lipany nebo siveny) vložíme na teflonovou pánev na rozpuštěné máslo a po obou stranách opečeme
    2. Ryby podlijeme vínem, přidáme muškátový oříšek a dusíme asi 8 minut
    3. Nakonec přidáme smetanu a citrónovou šťávu a dodusíme
    4. Na talířích ryby ozdobíme kolečky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.