Rybářský rozcestník

Terina z uzeného lososa

Plátky uzeného lososa vyložená terina, plněná směsí z tvarohu, smetanového sýra a dalších ingredinecí, vychlazená v lednici.

2 náročnost
25 minut
+ 3 hodiny vychlazení  
  • 700 g plátků uzeného lososa
  • 500 g smetanového sýra
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 2 ks limetky
  • 1 ks okurky
  • forma na chlebíčky (terina)
  • snítky kopru na ozdobu
  • olej na vymazání teríny
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Formu vymažeme olejem a vyložíme většinou z 500 g plátků uzeného lososa (několik plátků si necháme na uzavření teriny)
    2. Zbytek lososího masa pokrájíme na drobné kousky, smícháme s tvarohem, smetanovým sýrem a křenem
    3. Do směsi dále přidáme šťávu z 1 ks limetky, nasekaný kopr, dochutíme ji solí a pepřem
    4. Polovinu náplně dáme do teriny, poklademe plátky okurek, přes ně dáme zbylou náplň, přiklopíme zbylými plátky lososa
    5. Hotovou naplněnou formu dáme na 3 hodiny do ledničky chladit
    6. Plátky lososí teriny podáváme se skrojky druhé limetky.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím