Rybářský rozcestník

Terina z uzeného lososa

Plátky uzeného lososa vyložená terina, plněná směsí z tvarohu, smetanového sýra a dalších ingredinecí, vychlazená v lednici.

2 náročnost
25 minut
+ 3 hodiny vychlazení  
  • 700 g plátků uzeného lososa
  • 500 g smetanového sýra
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 2 ks limetky
  • 1 ks okurky
  • forma na chlebíčky (terina)
  • snítky kopru na ozdobu
  • olej na vymazání teríny
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Formu vymažeme olejem a vyložíme většinou z 500 g plátků uzeného lososa (několik plátků si necháme na uzavření teriny)
    2. Zbytek lososího masa pokrájíme na drobné kousky, smícháme s tvarohem, smetanovým sýrem a křenem
    3. Do směsi dále přidáme šťávu z 1 ks limetky, nasekaný kopr, dochutíme ji solí a pepřem
    4. Polovinu náplně dáme do teriny, poklademe plátky okurek, přes ně dáme zbylou náplň, přiklopíme zbylými plátky lososa
    5. Hotovou naplněnou formu dáme na 3 hodiny do ledničky chladit
    6. Plátky lososí teriny podáváme se skrojky druhé limetky.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím