Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji servírované se salátem připraveným z vajec uvařených na tvrdo, řapíkatého celeru, červené cibulky, koření a nakládaných kapar.
1. Cibuli nakrájíme na kolečka a namočíme ji na chvíli do osolené vodě, aby byla lépe stravitelná
2. Vejce uvaříme na tvrdo (8 minut), po vytáhnutí z vařící vody je zprudka propláchneme studenou vodou vodu, tu pak slijeme a vejce oloupeme
3. Zatímco budeme vařit vejce, jemně nakrájíme celer, přidáme k němu kapary, olej a hodně soli
4. Oloupaná vejce nakrájíme na plátky
5. Vejce, slitého tuňáka a cibulku přidáme k celeru, vše jemně promícháme, ochutíme spoustou čerstvě umletého pepře a podáváme jen tak samotné, nebo spolu s opečenou bagetkou či toustovým chlebem.