Rybářský rozcestník

Tuňákový salát Rio Mare s červenou cibulkou a vařenými vejci

Kousky tuňáka ve slunečnicovém oleji servírované se salátem připraveným z vajec uvařených na tvrdo, řapíkatého celeru, červené cibulky, koření a nakládaných kapar.

1 náročnost
15 minut
Tuňákový salát Rio Mare s červenou cibulkou a vařenými vejci
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 2 plechovky tuňáka Rio Mare Kousky ve slunečnicovém oleji
  • 4 ks vejce uvařená na tvrdo
  • 1 ks malý bílý košťál řapíkatého celeru
  • 1 ks červené cibulky
  • několik nakládaných kapar
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Cibuli nakrájíme na kolečka a namočíme ji na chvíli do osolené vodě, aby byla lépe stravitelná
    2. Vejce uvaříme na tvrdo (8 minut), po vytáhnutí z vařící vody je zprudka propláchneme studenou vodou vodu, tu pak slijeme a vejce oloupeme
    3. Zatímco budeme vařit vejce, jemně nakrájíme celer, přidáme k němu kapary, olej a hodně soli
    4. Oloupaná vejce nakrájíme na plátky
    5. Vejce, slitého tuňáka a cibulku přidáme k celeru, vše jemně promícháme, ochutíme spoustou čerstvě umletého pepře a podáváme jen tak samotné, nebo spolu s opečenou bagetkou či toustovým chlebem.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím