Rybářský rozcestník

Tlmačovská štědrovečerní polévka

Rybí polévka vhodná právě k štědrovečernímu stolu.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g kapřích hlav bez kostí
  • 400 g kapřího masa
  • 200 g kapřích vnitřností
  • 200 g brambor
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g cibule
  • 30 g sádla
  • 2 l vody
  • 2,5 dl bílého vína
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlavy, kosti, maso a vnitřnosti vaříme spolu s cibulí a česnekem 25 minut
    2. Vývar přecedíme, přidáme nastrouhanou očištěnou zeleninu, pokrájené a z kostí obrané rybí maso, vnitřnosti z ryby, brambory nakrájené na kostičky a ještě chvíli povaříme
    3. Polévku osolíme, okořeníme, rozředíme vínem, zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a podle potřeby dolijeme vodou
    4. Dochutíme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….