Rybářský rozcestník

Tlmačovská štědrovečerní polévka

Rybí polévka vhodná právě k štědrovečernímu stolu.

2 náročnost
50 minut
  • 600 g kapřích hlav bez kostí
  • 400 g kapřího masa
  • 200 g kapřích vnitřností
  • 200 g brambor
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g cibule
  • 30 g sádla
  • 2 l vody
  • 2,5 dl bílého vína
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlavy, kosti, maso a vnitřnosti vaříme spolu s cibulí a česnekem 25 minut
    2. Vývar přecedíme, přidáme nastrouhanou očištěnou zeleninu, pokrájené a z kostí obrané rybí maso, vnitřnosti z ryby, brambory nakrájené na kostičky a ještě chvíli povaříme
    3. Polévku osolíme, okořeníme, rozředíme vínem, zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a podle potřeby dolijeme vodou
    4. Dochutíme a podáváme.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?