Rybářský rozcestník

Brodet po dalmatsku

Pokrm z ryb, rajčat, červeného vína …. Recept původem z Chorvatska.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g různých ryb
  • 200 g cibule
  • 150 g rajčat (nebo 2 lžíce rajčatového protlaku)
  • 1,5 dl červeného vína
  • 1 dl vinného octa
  • 4 lžíce oleje
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme na plátky
    2. Polovinu dávky cibule nadrobno nakrájíme, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme zbytek drobně nakrájené cibule, ryby pokrájené na kousky a opečeme
    3. Zalijeme vínem, octem, osolíme, okořeníme, přidáme rajčata (protlak) a dusíme na mírném ohni, až ryby změknou; podle potřeby podléváme malým množství vody
    4. Při dušení pokrm nemícháme, jen nádobou zatřeseme
    5. Hotový brodet posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím