Zprudka opečené filety z tilápie (okounovce), servírované přelité pikantní thajskou omáčkou.
1. Filety z tilápie osolíme a okořeníme pepřem, pak je obalíme ve škrobu
2. V nepřilnavé pánvi na dobře rozpáleném oleji rybí maso zprudka, z obou stran opečeme dozlatova (2–3 minuty po každé straně), filety vyjmeme a uchováme v teple
3. V téže pánvi, co jsem připravovaly ryby zprudka orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, podrcený česnek a na jemno nastrouhaný zázvor, přidáme sójovou omáčku, cukr i limetkovou šťávu a necháme obsah pánve probublávat, až bude mít omáčka konzistenci sirupu
4. Jednotlivé porce tilápie (2 filety na porci) přelijeme teplou thajskou omáčkou a ozdobíme chilli papričkami zbavenými jadřinců a nakrájenými na proužky, kolečky limetky a lístky koriandru.
Recept se hodí i na filety z tresky, ale i dalších mořských ryb.
Více o tilápii najdete zde: Tilápie nilská (Okounovec)