Rybářský rozcestník

Rybí džuveč

Podušené kousky ryb s paprikou a cibulí. V receptu lze použít jak ryby mořské, tak sladkovodní. Recept původem z Chorvatska.

2 náročnost
40 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce ryby (150-200 g jedna)
  • 2 ks čerstvé (sterilované) papriky
  • 1 dl vody
  • 400 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • mleté červené papriky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Nadrobno nakrájenou cibuli mírně orestujeme
    2. Přihodíme papriky které, podlijeme trochou vody a podusíme na rozpáleném oleji i s cibulkou
    3. Osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou
    4. Přidáme ryby pokrájené na kousky a nasekanou petrželku
    5. Směs promícháme a přendáme do ohnivzdorné misky
    6. Podlijeme ještě trochou vlažné vody a pečeme v troubě, při teplotě kolem 190 °C, až ryba změkne.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….