Rybářský rozcestník

Rybí džuveč

Podušené kousky ryb s paprikou a cibulí. V receptu lze použít jak ryby mořské, tak sladkovodní. Recept původem z Chorvatska.

2 náročnost
40 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce ryby (150-200 g jedna)
  • 2 ks čerstvé (sterilované) papriky
  • 1 dl vody
  • 400 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • mleté červené papriky
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Nadrobno nakrájenou cibuli mírně orestujeme
    2. Přihodíme papriky které, podlijeme trochou vody a podusíme na rozpáleném oleji i s cibulkou
    3. Osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou
    4. Přidáme ryby pokrájené na kousky a nasekanou petrželku
    5. Směs promícháme a přendáme do ohnivzdorné misky
    6. Podlijeme ještě trochou vlažné vody a pečeme v troubě, při teplotě kolem 190 °C, až ryba změkne.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?