Rybářský rozcestník

Plátek sumce na přírodní způsob

Jedná se vlastně o steak ze silnějšího plátku masa, mírně okořeněný, upečený pozvolna na troše dobře rozpáleného oleje.

2 náročnost
15 minut
sumec-steak-priroda3sumec-steak-priroda1
  • Rozpis na 1 porci:
  • 1 ks (150-200 g) silnější plátek sumce bez kůže
  • mletý černý pepř
  • koření na ryby
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Silnější plátek sumce osolíme, okořeníme kořením na ryby a mletým černým pepřem, necháme chvíli odležet
    2. Na troše oleje, na nepřilnavé pánvi, plátek sumce pozvolna opečeme pěkně na kůrčičku, z obou stran, nejlépe zaklopené
    3. Ihned po opečení podáváme.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím