Rybářský rozcestník

Plátek sumce na přírodní způsob

Jedná se vlastně o steak ze silnějšího plátku masa, mírně okořeněný, upečený pozvolna na troše dobře rozpáleného oleje.

2 náročnost
15 minut
sumec-steak-priroda3sumec-steak-priroda1
  • Rozpis na 1 porci:
  • 1 ks (150-200 g) silnější plátek sumce bez kůže
  • mletý černý pepř
  • koření na ryby
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Silnější plátek sumce osolíme, okořeníme kořením na ryby a mletým černým pepřem, necháme chvíli odležet
    2. Na troše oleje, na nepřilnavé pánvi, plátek sumce pozvolna opečeme pěkně na kůrčičku, z obou stran, nejlépe zaklopené
    3. Ihned po opečení podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….