Rybářský rozcestník

Steak z tuňáka II.

Maso tuňáka je krásně červené, připomínající hovězí maso. Lze z něj například připravit chutný steak. Ale pozor! Uvnitř musí zůstat maso pěkně červené, růžové, proto na grilu nebo pánvi vyžaduje jen krátkou tepelnou úpravu.

2 náročnost
10 minut
+ 1 hodina odpočinutí  
steaksteak
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks silnější plátky z tuňáka (150-200 g)
  • 1 lžíce drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • chilli vlákna
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • Příprava

    1. Plátky tuňáka posypeme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou, necháme alespoň 1 hodinu odpočinout
    2. Maso osušíme, vložíme na dobře roztopený gril, s každé strany grilujeme 2 minuty (při úpravě na pánvi vložíme filety na rozpálený olej, přitiskneme vidličkou, opékáme z každé strany 1 minutu)
    3. Steaky na talíři posypeme drceným barevným pepřem, ozdobíme chilli vlákny, podáváme například s pečenými brambory a grilovaným chřestem.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Uzení ryb na sítech

    Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím