Rybářský rozcestník

Tatarský biftek z lososa

Jedna z variant na pikantní tatarák z lososího masa a dalších ingrediencí.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Tatarský biftek z lososa
  • Rozpis na 4 porce:
  • 500-600 g filetů z lososa
  • 150-200 g šalotky
  • 4 ks snítky kopru
  • šťáva z pomeranče a limetky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa neškrábeme, ale nakrájíme ho na malé kostičky
    2. K masu přimícháme očištěnou a nadrobno nasekanou šalotku a kopr
    3. Nakonec tatarák dochutíme pepřem, solí a citrónovou a pomerančovou šťávou.

    Doporučení

    Tatarák z lososa servírujeme s opečenými bílými toasty.

    Poznámka

    Existuje spousta variací na lososí tatarák: se zakysanou smetanou, zálivkou vinaigrette, wasabi, koriandrem či lžičkou olivového oleje…

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím