Rybářský rozcestník

Tatarský biftek z lososa

Jedna z variant na pikantní tatarák z lososího masa a dalších ingrediencí.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Tatarský biftek z lososa
  • Rozpis na 4 porce:
  • 500-600 g filetů z lososa
  • 150-200 g šalotky
  • 4 ks snítky kopru
  • šťáva z pomeranče a limetky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa neškrábeme, ale nakrájíme ho na malé kostičky
    2. K masu přimícháme očištěnou a nadrobno nasekanou šalotku a kopr
    3. Nakonec tatarák dochutíme pepřem, solí a citrónovou a pomerančovou šťávou.

    Doporučení

    Tatarák z lososa servírujeme s opečenými bílými toasty.

    Poznámka

    Existuje spousta variací na lososí tatarák: se zakysanou smetanou, zálivkou vinaigrette, wasabi, koriandrem či lžičkou olivového oleje…

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím