Rybářský rozcestník

Tatarský biftek z lososa

Jedna z variant na pikantní tatarák z lososího masa a dalších ingrediencí.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Tatarský biftek z lososa
  • Rozpis na 4 porce:
  • 500-600 g filetů z lososa
  • 150-200 g šalotky
  • 4 ks snítky kopru
  • šťáva z pomeranče a limetky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa neškrábeme, ale nakrájíme ho na malé kostičky
    2. K masu přimícháme očištěnou a nadrobno nasekanou šalotku a kopr
    3. Nakonec tatarák dochutíme pepřem, solí a citrónovou a pomerančovou šťávou.

    Doporučení

    Tatarák z lososa servírujeme s opečenými bílými toasty.

    Poznámka

    Existuje spousta variací na lososí tatarák: se zakysanou smetanou, zálivkou vinaigrette, wasabi, koriandrem či lžičkou olivového oleje…

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?