Rybářský rozcestník

Tatarský biftek z lososa

Jedna z variant na pikantní tatarák z lososího masa a dalších ingrediencí.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Tatarský biftek z lososa
  • Rozpis na 4 porce:
  • 500-600 g filetů z lososa
  • 150-200 g šalotky
  • 4 ks snítky kopru
  • šťáva z pomeranče a limetky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa neškrábeme, ale nakrájíme ho na malé kostičky
    2. K masu přimícháme očištěnou a nadrobno nasekanou šalotku a kopr
    3. Nakonec tatarák dochutíme pepřem, solí a citrónovou a pomerančovou šťávou.

    Doporučení

    Tatarák z lososa servírujeme s opečenými bílými toasty.

    Poznámka

    Existuje spousta variací na lososí tatarák: se zakysanou smetanou, zálivkou vinaigrette, wasabi, koriandrem či lžičkou olivového oleje…

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím