2 ks makrely
2 ks červené masité papriky
1 ks menší cuketa
4 ks červené mladé cibulky
4 ks snítky rozmarýnu
4 ks plátky citronu
4 ks lísky šalvěje
150 g žampionů
směs grilovací koření na ryby
olivový olej
alobal
Příprava
- Z alobalu uřízneme čtverce, potřeme olivovým olejem, na alobal položíme do středu makrely, které v dutině a na povrchu posypeme grilovacím kořením.
- Břišní dutiny makrel naplníme nakrájenou cuketou a žampiony. Makrely obložíme nakrájenou paprikou, cuketou, žampiony, jarní cibulkou, zeleninu také posypeme grilovacím kořením. Na každou makrelu dáme 2 kolečka citronu, 2 snítky rozmarýnu a 2 lístky šalvěje.
- Alobal přehneme, uděláme balíčky, které vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C, tak 15 minut.
- Balíčky opatrně otevřeme, aby nevytekla šťáva, makrelu se zeleninou přesuneme na talíře a podáváme.
Doporučení
Většinou je grilovací koření slané dost, ale pokud by bylo méně slané, samozřejmě na sůl nezapomeneme a osolíme jak venek, tak vnitřek ryby, také zeleninu.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek