Rybářský rozcestník

Kapr v alobalu

V alobalu upečené porce kapra, servírované s citrónovým máslem.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • citrónová šťáva
  • máslo
  • alobal
  • olej
  • sůl
  • Citrónové máslo:
  • 100 g másla
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a potřeme rozehřátým máslem
    2. Dostatečně velké kusy alobalu potřeme olejem a jednotlivé porce do nich zabalíme tak, aby během pečení nemohla unikat šťáva ani pára
    3. Zabalenou rybu položíme na mřížku, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15-20 minut
    4. Upečené porce kapra klademe na talíř i s alobalem, který pootevřeme a na každou porci položíme dvě kolečka citrónového másla
    5. Ihned podáváme.

    Příprava citrónového másla:
    Změklé máslo utřeme do pěny, ochutíme, necháme chvilku v chladnu a potom pomocí alobalu vytvarujeme váleček a necháme v chladničce ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!