Rybářský rozcestník

Rybí čorba s mlékem

Povařené rybí maso se zeleninou, zalité mlékem a citrónovou šťávou.

2 náročnost
40 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 250-350 g očistěného rybího masa
  • 30 g másla
  • 2 dl mléka
  • 1 ks malé cibule
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička hladké mouky
  • citrónová šťáva
  • kousek petržele
  • kousek celeru
  • kousek mrkve
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso zalijeme vařící vodou
    2. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, sůl
    3. Uvaříme doměkka a potom vývar scedíme
    4. Na rozpáleném másle osmahneme hladkou mouku, rajčatový protlak, zalijeme mlékem dobře rozmícháme a povaříme
    5. Po chvíli jíšku zředíme vývarem z rybího masa a zeleniny a již jen krátce povaříme
    6. Ke konci varu přidáme zeleninu, vykostěné a na kostky nakrájené rybí maso, nadrobno nasekanou petrželku a okyselíme citrónovou šťávou.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Volba zrnitosti krmení při lovu s method feeder krmítky

    Při chytání s method feeder krmítkem je volba zrnitosti krmení velmi důležitá. Kdy chytat se směsí extra jemnou, středně zrnitou, či směsí hrubou? Existuje jednoduchá poučka.

    Ryby v českých vodách. Na které si políčit?

    České vody jsou plné pozoruhodných živočichů. Pokud vás láká rybaření, měli byste se dopředu seznámit, s kým budete mít tu čest. Pokud si naše sladkovodní ryby matně vybavujete z hodin přírodopisu, pojďte si s námi paměť osvěžit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím