Rybářský rozcestník

Rybí čorba s mlékem

Povařené rybí maso se zeleninou, zalité mlékem a citrónovou šťávou.

2 náročnost
40 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 250-350 g očistěného rybího masa
  • 30 g másla
  • 2 dl mléka
  • 1 ks malé cibule
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička hladké mouky
  • citrónová šťáva
  • kousek petržele
  • kousek celeru
  • kousek mrkve
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso zalijeme vařící vodou
    2. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, sůl
    3. Uvaříme doměkka a potom vývar scedíme
    4. Na rozpáleném másle osmahneme hladkou mouku, rajčatový protlak, zalijeme mlékem dobře rozmícháme a povaříme
    5. Po chvíli jíšku zředíme vývarem z rybího masa a zeleniny a již jen krátce povaříme
    6. Ke konci varu přidáme zeleninu, vykostěné a na kostky nakrájené rybí maso, nadrobno nasekanou petrželku a okyselíme citrónovou šťávou.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím