Rybářský rozcestník

Tatarák z lososa

Pravý tatarák ze svíčkové hravě nahradíme i jinými ingrediencemi. Chuť je mírně jiná, ale také skvělá!

1 náročnost
20 minut
Tatarák z lososa
  • Rozpis na 1 porci:
  • 200 g uzeného lososa
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 ks šalotky
  • mletý pepř
  • máslo
  • sůl
  • bílé pečivo
  • Příprava

    1. Uzeného lososa nakrájíme na jemno nebo raději naškrábeme ostrým nožem
    2. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný kopr
    3. Tatarák osolíme, jemně dochutíme pepřem a podle chuti okyselíme citrónovou šťávou
    4. Podáváme na plátcích bílé veky namazané máslem.

    Doporučení

    Hotové chlebíčky můžeme ještě dozdobit natvrdo uvařeným vejcem nakrájeným na čtvrtky.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím