Rybářský rozcestník

Tatarák z lososa

Pravý tatarák ze svíčkové hravě nahradíme i jinými ingrediencemi. Chuť je mírně jiná, ale také skvělá!

1 náročnost
20 minut
Tatarák z lososa
  • Rozpis na 1 porci:
  • 200 g uzeného lososa
  • 1 snítka čerstvého kopru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 ks šalotky
  • mletý pepř
  • máslo
  • sůl
  • bílé pečivo
  • Příprava

    1. Uzeného lososa nakrájíme na jemno nebo raději naškrábeme ostrým nožem
    2. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný kopr
    3. Tatarák osolíme, jemně dochutíme pepřem a podle chuti okyselíme citrónovou šťávou
    4. Podáváme na plátcích bílé veky namazané máslem.

    Doporučení

    Hotové chlebíčky můžeme ještě dozdobit natvrdo uvařeným vejcem nakrájeným na čtvrtky.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?