Rybářský rozcestník

Tatarák z tresky

Jednoduchý recept na rybí tatarák, v tomto případě z čerstvých filetů tresky. Skvělá dobrota nejen na klasické topinky, ale i na opečené tousty či jiné pečivo.

1 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
tataráktataráktatarák
  • 500 g filetů z tresky
  • 1 ks cibule
  • sladká červená paprika
  • citronová šťáva
  • worchestr
  • tabasco
  • pepř
  • sůl
  • Na ozdobu: petrželka, nakrájená červená paprika
  • Příprava

    1. Filety (bez kůže) umeleme na strojku na maso.
    2. K umletému masu přidáme jemně nakrájenou cibuli, podle chuti okořeníme worchestrem, tabascem (pár kapek), citronovou šťávou, červenou mletou paprikou, solí, pepřem, promícháme, necháme alespoň 1 hodinu v lednici odležet.
    3. Směs mažeme na opečené topinky, ozdobíme petrželkou a proužkem červené papriky.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím