Vyzkoušený recept, mírně pozměněný, na chutné rybí burgery podle receptu pana Pohlreicha.
2 náročnost
30 minut
+ doba odležení
Lososový burger podle Pohlreicha
cca 300 g lososa (nejlépe ocasní část)
2 ks šalotky (já použila bílé části 3 jarních cibulek)
2 ks toasty bez kůrky
1 ks bílek
čerstvá bazalka (dostatečné množství)
pepř
sůl
Na studenou bazalkovou omáčku:
1 kelímek zakysané smetany
1 hrst čertsvé bazalky
1 ks stroužek česneku
1 lžička limetkové šťávy
trochu kůry z lemetky
pepř
sůl
Příprava
Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky, přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř
Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi, dáme na chvíli do lednice
Mezitím připravíme bazalkovou omáčku; (pan Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu) do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku
Na pánvi rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery, ty opečeme z obou stran cca 3 minuty.
Knedlíčky z povařeného rybího masa, brambor, vajec, koření a máčené housky uvařené v rybím vývaru, vyskládané na lůžko z majonézy, polité majonézou, nakonec přelité tuhnoucím rosolem.
Ve výpeku, po opečeném mase kapra, podušené žampiony spolu s cibulí a česnekem doplněné o víno, dále podušené i s porcemi kapra dochucené rajským protlak, pepřem a solí.
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….