Rybářský rozcestník

Tatarák ze pstruha

V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 6 ks filetů pstruha
  • 3 ks nakládané (sladkokyselé) okurky
  • 1 ks šalotka
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce lněného oleje
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • světlé pečivo k servírování
  • Příprava

    1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
    2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
    3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
    4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
    5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.

    Doporučení

    Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.

    Recept k článku: Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

    Poznámka

    Text i foto: www.akademiekvality.cz

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím