Rybářský rozcestník

Tatarák ze pstruha

V poslední době se s recepty na tataráky doslova roztrhl pytel. Lidé se snaží experimentovat a nezůstávat jen u klasiky z hovězího masa. A protože řada z vás chodí ráda na ryby, nebo si je aspoň často dopřává, můžete vyzkoušet ten náš, v němž jsme si pohráli s masem ze pstruha. Aby vynikla jeho chuť, nesmí samozřejmě chybět ani něco kyselého a taky čerstvý kopr. Skvělou přílohou je chléb nebo pečivo opečené v troubě. Náš tatarák ze pstruha si zamilujete.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 6 ks filetů pstruha
  • 3 ks nakládané (sladkokyselé) okurky
  • 1 ks šalotka
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce lněného oleje
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • světlé pečivo k servírování
  • Příprava

    1. Filety zbavte případných kostí a kůže a vidličkou natrhejte nadrobno.
    2. Šalotku a okurky nakrájejte na kostičky.
    3. Kopr nakrájejte a smíchejte s rybou a zeleninou.
    4. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, lněný olej a ochuťte citronem.
    5. Podávejte s opečeným světlým pečivem.

    Doporučení

    Pamatujte si, že rybě neuškodí více soli. To ovšem neplatí o koření. S tím raději opatrně.

    Recept k článku: Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

    Poznámka

    Text i foto: www.akademiekvality.cz

    Nejčtenější články

    Chce se vám na rybách na velkou? Řešíte Nerudovské, kde a kam s tím? :)

    Někdo by řekl, že to není žádný problém, prostě si dřepnu a je to. Ale kdo občas nechá svoji stopu v přírodě, moc dobře ví, že bez přípravy to není žádná sranda si pohodlně ulevit. Když vynechám komáry, hovada a další havěť, co má ráda bílé zadky, ani keře, rákos či traviny nám nedělají dobře, když si čupneme na nevhodné místo. To nemluvím o situacích, kdy rybaříme na místech, kde je prostě na nás ze všech stran vidět. Kde pak spočinout a v klidu si udělat to svoje?

    Rybaření v Norsku – základní výbava

    Norsko umí být jak přívětivé, tak nehostinné. Často během jednoho dne zažijete teplé slunné počasí, které se během chvíle změní ve větrnou smršť s teplotou, která dokáže během několika málo hodin klesnout až o 25 °C. I v létě se zde můžete dočkat například sněhových bouřek, krupobití… Jak se tedy vybavit na rybářskou výpravu do Norska? V tomto článku vám poradíme, co rozhodně nezapomenout doma.

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím