Rybářský rozcestník

Úhoř na šalvěji

Na jehle napíchané kousky úhoře a rohlíků, upečené na másle a pak opečené obalené strouhankou.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g úhoře
  • 80 g másla
  • 2 ks rohlíky
  • citrónová šťáva
  • strouhanka
  • šalvěj
  • sůl
  • Příprava

    1. Zhruba 3 cm široké porce úhoře staženého z kůže osolíme a posypeme sušenou, na jemno podrcenou šalvějí
    2. Rybu napícháme na jehly střídavě s dílky rohlíků
    3. Na dno pekáčku dáme trochu vody, vložíme rybu na jehlách a za pravidelného potírání rozpuštěným máslem pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 190-200 °C
    4. Upečenou rybu a rohlíky naklademe do vypečené šťávy, posypeme strouhankou a prudce zapečeme
    5. Před podáváním pokrm pokapeme citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Podáváme se slaným bílým pečivem nebo s vařenými na másle dušenými brambory.

    Poznámka

    Takto můžeme připravit úhoře i na grilu, potom ho však nestahujeme.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?