600 g tresky
olej na opečení
Na marinádu:
1,5 lžíce medu
1,5 lžíce octa
1 lžíce bílé miso pasty
1 lžíce gochujangu
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička sójové omáčky
1 lžička olivového oleje
2 ks stroužky česneku oloupané (nasekané nebo prolisované)
Příprava
- V misce smíchejte med, ocet, gochujang, miso pastu, sojovou omáčku, česnek, zázvor a olej. Vezměte polovinu vzniklé pasty a potřete jí rybí filety za všech stran. Dejte marinovat do ledničky aspoň na 30 minut.
- Rozehřejte na pánvi trochu oleje na nižší střední stupeň a vložte filety. Vařte 5 minut a poté otočte a vařte další 2 až 3 minuty. Nechte odpočinout na talíři.
- Rozehřejte troubu na 200°C a pokud máte, zapněte gril nebo horní ohřev.
- Potřete ryby z jedné strany zbylým mixem a dejte do trouby na cca 5 minut, nebo dokud glaze nezačne bublat. Servírujte třeba s octovými brambory.
Poznámka
Foto i text: e-delikatesy.cz