Rybářský rozcestník

Treska na asijský způsob s medovou glaze

Filé na přírodní způsob, tedy jen se solí, pepřem a citronem, se rychle omrzí. Překvapte svou rodinu i hosty touto vynikající marinádou z medu, miso pasty a gochujangu. Poslední dvě ingredience seženete v každém obchodě s asijskými potravinami, jsou totiž v japonské a korejské kuchyni úplně základní. A doba přípravy? Ta je doslova blesková!

1 náročnost
TreskaTreskaTreska
  • 600 g tresky
  • olej na opečení
  • Na marinádu:
  • 1,5 lžíce medu
  • 1,5 lžíce octa
  • 1 lžíce bílé miso pasty
  • 1 lžíce gochujangu
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 ks stroužky česneku oloupané (nasekané nebo prolisované)
  • Příprava

    1. V misce smíchejte med, ocet, gochujang, miso pastu, sojovou omáčku, česnek, zázvor a olej. Vezměte polovinu vzniklé pasty a potřete jí rybí filety za všech stran. Dejte marinovat do ledničky aspoň na 30 minut.
    2. Rozehřejte na pánvi trochu oleje na nižší střední stupeň a vložte filety. Vařte 5 minut a poté otočte a vařte další 2 až 3 minuty. Nechte odpočinout na talíři.
    3. Rozehřejte troubu na 200°C a pokud máte, zapněte gril nebo horní ohřev.
    4. Potřete ryby z jedné strany zbylým mixem a dejte do trouby na cca 5 minut, nebo dokud glaze nezačne bublat. Servírujte třeba s octovými brambory.

    Poznámka

    Foto i text: e-delikatesy.cz

    Nejčtenější články

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…