Rybářský rozcestník

Marinovaná treska

Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg vykuchané tresky bez hlavy
  • 150 g petržele
  • 100 g cibule
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • Přísady:
  • 20 g želatiny
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 6 ks zrnek celého pepře
  • kousek bobkového listu
  • trochu octa
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninu očistíme, přidáme kosti a kůži z tresky a vše 20 minut povaříme, nezapomeneme osolit
    2. Vývar procedíme, tresku očistíme, opereme, maso odřízneme od kosti a nakrájíme na stejné kousky
    3. Maso vložíme do vařícího vývaru, přidáme podle chuti ocet a na okraji plotny vaříme zvolna asi 10 minut
    4. Pak maso vyjmeme, dáme do salátové mísy a ozdobíme
    5. V části vývaru rozpustíme želatinu a tímto rosolem zalijeme maso, které necháme vychladnout.

    Doporučení

    K rybě podáváme ocet, kyselý křen nebo studené omáčky.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím