Rybářský rozcestník

Marinovaná treska

Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg vykuchané tresky bez hlavy
  • 150 g petržele
  • 100 g cibule
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • Přísady:
  • 20 g želatiny
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 6 ks zrnek celého pepře
  • kousek bobkového listu
  • trochu octa
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninu očistíme, přidáme kosti a kůži z tresky a vše 20 minut povaříme, nezapomeneme osolit
    2. Vývar procedíme, tresku očistíme, opereme, maso odřízneme od kosti a nakrájíme na stejné kousky
    3. Maso vložíme do vařícího vývaru, přidáme podle chuti ocet a na okraji plotny vaříme zvolna asi 10 minut
    4. Pak maso vyjmeme, dáme do salátové mísy a ozdobíme
    5. V části vývaru rozpustíme želatinu a tímto rosolem zalijeme maso, které necháme vychladnout.

    Doporučení

    K rybě podáváme ocet, kyselý křen nebo studené omáčky.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím