Rybářský rozcestník

Marinovaná treska

Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg vykuchané tresky bez hlavy
  • 150 g petržele
  • 100 g cibule
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • Přísady:
  • 20 g želatiny
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 6 ks zrnek celého pepře
  • kousek bobkového listu
  • trochu octa
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninu očistíme, přidáme kosti a kůži z tresky a vše 20 minut povaříme, nezapomeneme osolit
    2. Vývar procedíme, tresku očistíme, opereme, maso odřízneme od kosti a nakrájíme na stejné kousky
    3. Maso vložíme do vařícího vývaru, přidáme podle chuti ocet a na okraji plotny vaříme zvolna asi 10 minut
    4. Pak maso vyjmeme, dáme do salátové mísy a ozdobíme
    5. V části vývaru rozpustíme želatinu a tímto rosolem zalijeme maso, které necháme vychladnout.

    Doporučení

    K rybě podáváme ocet, kyselý křen nebo studené omáčky.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím