Rybářský rozcestník

Marinovaná treska

Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg vykuchané tresky bez hlavy
  • 150 g petržele
  • 100 g cibule
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • Přísady:
  • 20 g želatiny
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 6 ks zrnek celého pepře
  • kousek bobkového listu
  • trochu octa
  • sůl
  • Příprava

    1. Zeleninu očistíme, přidáme kosti a kůži z tresky a vše 20 minut povaříme, nezapomeneme osolit
    2. Vývar procedíme, tresku očistíme, opereme, maso odřízneme od kosti a nakrájíme na stejné kousky
    3. Maso vložíme do vařícího vývaru, přidáme podle chuti ocet a na okraji plotny vaříme zvolna asi 10 minut
    4. Pak maso vyjmeme, dáme do salátové mísy a ozdobíme
    5. V části vývaru rozpustíme želatinu a tímto rosolem zalijeme maso, které necháme vychladnout.

    Doporučení

    K rybě podáváme ocet, kyselý křen nebo studené omáčky.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.