Rybářský rozcestník

Švédský rybí krém

Chutná polévka z tresky. Recept ze Skandinávie.

2 náročnost
45 minut
Švédský rybí krém
švédský
  • 700 g filetů z tresky
  • 1 l vody
  • 3 dl mléka
  • 2 dl sladké smetany
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks hřebíčky
  • 2 ks žloutky
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka muškátového květu
  • pepř mletý
  • petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Do 1 l vody vložíme porce tresky, přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, osolíme, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř, na mírném ohni vaříme 30 minut
    2. Vývar přecedíme, rybí maso dáme stranou
    3. Na másle zpěníme mouku, za stálého míchání přilijeme postupně mléko a rybí vývar, necháme vařit asi 10 minut
    4. Smetanu rozšleháme se žloutky, vlijeme do polévky, ochutíme muškátovým květem, pepřem solí
    5. Na závěr vložíme do polévky kousky rybího masa a necháme prohřát
    6. Hotovou polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím